"Nauczyciel Obróbki Mięsa w Szkole XXI wieku"
Pani mgr Małgorzata Dezor, nauczycielka Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 w Poznaniu uczestniczyła w grudniu 2012 r. w dwudniowym spotkaniu diagnozującym końcowe umiejętności. Spotkanie miało na celu sprawdzenie przyrostu wiedzy i umiejętności uczestników/uczestniczek projektu po zrealizowaniu 10-dniowych praktyk (5 dni zakład mięsny , 5 dni restauracje). Podczas Diagnozy Państwa uczestnicy i uczestniczki mieli za zadanie - rozebrać tusze, półtusze mięsne na części zasadnicze, przygotować w zespole dania z mięsa, które wcześniej wykrojono i wykonać prezentację przygotowanych posiłków. W tym dniu rozwiązywano także testy z zakresu wiedzy dydaktycznej i technologii mięsa. Drugiego dnia przedstawiano 8-minutową prezentację, gdzie wykorzystując udzielone dzień wcześniej wskazówki dydaktyczne przygotowywali wylosowaną potrawę. Pani mgr Małgorzata Dezor zrealizowała wszystkie zadania bardzo dobrze.
"Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego"
Strona projektu: www.irafood.eu