W dniach 11.01-25.01.2023r. odbył się konkurs "Zdrowe Łasuchowanie” dla uczniów klas I-III w zawodzie kucharz i cukiernik.
Celem konkursu było m.in. propagowanie zdrowego odżywiania, zwiększanie świadomości prozdrowotnej, znajomość zdrowych zamienników różnorodnych produktów, rozwijanie zainteresowań cukierniczych oraz rozwijanie kreatywności i zdolności manualnych wśród naszych uczniów.
Zadanie konkursowe polegało na zaplanowaniu i wykonaniu zdrowszego odpowiednika deseru oraz przygotowanie normatywu surowcowego wraz ze sposobem wykonania deseru. Oceniane były m.in. znajomość zdrowego stylu życia i zamienników produktów, pomysłowość oraz wygląd deseru i estetyka jego wykonania. Na podstawie przesłanych zdjęć jury wyłoniło zwycięzcę.
Poniżej prezentujemy najlepsze prace naszych uczniów. SERDECZNIE GRATULUJEMY!
https://www.zsz2.poznan.pl/start/aktualnosci/438-konkurs-zdrowe-lasuchowanie-2.html#sigProId58b5ed6b37