W dniach 04.05-03.06.2022 r. odbył się konkurs  "Zdrowe Łasuchowanie” dla uczniów klas I-III w zawodzie kucharz i cukiernik.

Celem konkursu było m.in. propagowanie zdrowego odżywiania, zwiększanie świadomości prozdrowotnej, znajomość zdrowych zamienników różnorodnych produktów, rozwijanie zainteresowań cukierniczych oraz rozwijanie kreatywności i zdolności manualnych wśród naszych uczniów. 

Zadanie konkursowe polegało na zaplanowaniu i wykonaniu zdrowszego odpowiednika deseru oraz przygotowanie normatywu surowcowego wraz ze sposobem wykonania deseru. Oceniane były m.in. znajomość zdrowego stylu życia i zamienników produktów, pomysłowość oraz wygląd deseru i estetyka jego wykonania. Na podstawie przesłanych zdjęć jury wyłoniło zwycięzcę. Laureatem konkursu został Marek z klasy 2TB.

SERDECZNIE GRATULUJEMY!

Patrycja Komolka

Poniżej prezentujemy przykładowe prace naszych uczniów: