W dniach 1-12.02.2021 r. odbył się konkurs "Zdrowe Łasuchowanie” dla uczniów klas I-III w zawodzie kucharz i cukiernik.
Celem konkursu było m.in. propagowanie zdrowego odżywiania, zwiększanie świadomości prozdrowotnej, znajomość zdrowych zamienników różnorodnych produktów, rozwijanie zainteresowań cukierniczych oraz rozwijanie kreatywności i zdolności manualnych wśród naszych uczniów.
Zadanie konkursowe polegało na zaplanowaniu i wykonaniu zdrowszego odpowiednika deseru oraz przygotowanie normatywu surowcowego wraz ze sposobem wykonania deseru. Oceniane były m.in. znajomość zdrowego stylu życia i zamienników produktów, pomysłowość oraz wygląd deseru i estetyka jego wykonania. Na podstawie przesłanych zdjęć jury wyłoniło zwycięzcę.
Poniżej prezentujemy prace naszych uczniów.
https://www.zsz2.poznan.pl/start/aktualnosci/383-konkurs-zdrowe-lasuchowanie.html#sigProIdb4775a0c31