2015 kon wed

Podsumowanie I Wojewódzkiego Konkursu Wędliniarskiego pt. „Walory żywieniowe mięsa” odbyło się w siedzibie Wielkopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy 15 kwietnia 2015 r. Nagrodzeni uczniowie szkół gimnazjalnych z terenu województwa wielkopolskiego przybyli na uroczystość wręczenia nagród i wyróżnień wraz z nauczycielami. Organizatorzy Konkursu podkreślali duże zainteresowanie młodzieży tematem i bardzo wysoki poziom merytoryczny udzielanych odpowiedzi. Jury tegorocznego konkursu wyłoniło zwycięzców oraz przyznało siedem wyróżnień:


I miejsce - Julia Jarzyńska z Gimnazjum nr 1 w Luboniu
II miejsce - Maciej Grzeszczyk z Gimnazjum w Zespole Szkół 102 w Poznaniu
III miejsce - Agata Michałowska z Gimnazjum w Kępnie


Przypomnijmy, że głównym celem konkursu było zachęcenie gimnazjalistów do nauki w zawodzie wędliniarz i kucharz. Organizatorem konkursu był Wielkopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy i Zespół Szkół Zawodowych nr 2 w Poznaniu. Przyszli wędliniarze i kucharze mogą w zdobyć praktyki w nowoczesnych zakładach pracy zrzeszonych w Cechu, a w szkole rozpocząć naukę zawodu.

 


Galeria