Zaproszenie do udziału w I Wojewódzkim Konkursie Wędliniarskim pt. „Walory żywieniowe mięsa”

Zapraszamy uczniów szkół gimnazjalnych z terenu województwa wielkopolskiego do udziału w konkursie pt. „Walory żywieniowe mięsa”.
Organizatorem konkursu jest: Wielkopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy i Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Janusza Korczaka w Poznaniu

Cele konkursu:
- propagowanie zasad zdrowego żywienia,
- poszerzenie swojej wiedzy na temat mięsa,
- wzbudzenie zamiłowania tematem żywienia i żywności,
- przybliżenie prac i terminów używanych w zawodach wędliniarz, kucharz.

Oficjalne rozpoczęcie konkursu nastąpi 10 marca 2015 r.
Regulamin i testy konkursowe będą dostępne na stronach internetowych organizatorów:

http://www.cechrzeznikow.pl

http://www.zsz2.poznan.pl

 

ZAPRASZAMY!!!


 

I WOJEWÓDZKI KONKURS WĘDLINIARSKI pt. „Walory żywieniowe mięsa”

REGULAMIN KONKURSU


1. Organizator:
- Wielkopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
- Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Janusza Korczaka w Poznaniu

2. Uczestnicy konkursu:
- uczniowie szkól gimnazjalnych z terenu województwa wielkopolskiego,
- z każdej szkoły w konkursie może wziąć udział dowolna liczba uczniów,
- każdy uczestnik konkursu pracuje indywidualnie.

3. Cele konkursu:
- propagowanie zasad zdrowego żywienia,
- poszerzenie swojej wiedzy na temat mięsa,
- wzbudzenie zamiłowania tematem żywienia i żywności,
- przybliżenie prac i terminów używanych w zawodach wędliniarz, kucharz.

4. Oficjalne rozpoczęcie konkursu nastąpi 10 marca 2015 r.

5. Regulamin i testy konkursowe będą dostępne na stronach internetowych organizatorów:

http://www.cechrzeznikow.pl

http://www.zsz2.poznan.pl

6. Zasady udziału w konkursie:

- Konkurs odbywa się w szkole macierzystej ucznia pod kierunkiem wychowawcy danej klasy i polega na wydrukowaniu ze strony organizatorów trzech testów i udzieleniu przez uczniów samodzielnych odpowiedzi na pytania (testy dostępne na stronie internetowej organizatorów),
- Uczestnik konkursu podaje na każdym teście swoje imię i nazwisko, klasę oraz nazwę gimnazjum którego jest uczniem,
- Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla potrzeb konkursu,
- Organizatorzy konkursu zamieszczą trzy testy w terminach:

I test – 10 marca 2015 r. [ponierz test]
II test – 17 marca 2015 r. [pobierz test]
III test – 24 marca 2015 r.

- Uczestnicy konkursu składają wydrukowane i wypełnione testy do wychowawcy klasy.
- Wychowawca klasy lub przedstawiciel szkoły, składa osobiście wypełnione i podpisane przez uczestników testy do siedziby organizatora konkursu:

Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Janusza Korczaka
Poznań, ul. Żniwna 1
od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 – 15:00
z dopiskiem „ I Wojewódzki Konkurs Wędliniarski”

lub przesyła na adres:

Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Janusza Korczaka
ul. Żniwna 1
61-663 Poznań
z dopiskiem „ I Wojewódzki Konkurs Wędliniarski”

- Termin składania prac konkursowych upływa z dniem 1 kwietnia 2015 r.
- Oceny prac konkursowych i ustalenia Laureatów dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatorów konkursu.
- Nagrodzeni i wyróżnieni uczniowie wraz z opiekunami zostaną zawiadomieni odrębnym pismem.
- Nagrody i wyróżnienia zostaną wręczone 15 kwietnia 2015 r. w siedzibie Wielkopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy, Al. Niepodległości 2 w Poznaniu o godz. 11:00.

7. Nagrody:

Dla zwycięzców przewidziano atrakcyjne nagrody!

ORGANIZATORZY