Tegoroczna edycja konkursu cukierniczego, organizowanego od lat w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Poznaniu, będzie przebiegała pod hasłem "W marcu jak w garncu". Konkurs objął patronatem honorowym Prezydent Miasta Poznania, Wielkopolski Kurator Oświaty, Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu oraz Wielkopolska Izba Rzemieślnicza.

W składzie jury konkursowego zasiądą członkowie poznańskiego Cechu Cukierników i Piekarzy oraz przedstawicielka SPC Fawor.

Uczestnicy konkursu – uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 oraz Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Poznaniu przy ul. Bydgoskiej 4 – rozpoczną swoje zmagania 17 marca 2015 r. Ich zadaniem będzie wykonanie tortu nawiązującego do hasła konkursu. Tradycyjnie, prace konkursowe prezentowane będą pod nazwami nadanymi przez autorów. Tutaj organizatorzy liczą na fantazję wykonawców.

Oceniając efekt działań uczestników konkursu jury będzie brało pod uwagę: smakowitość wyrobu, stopień trudności wykonania oraz estetykę wykonania.

„Sponsorem głównym konkursu” – jest Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Jawi sp. z o.o., Koziegłowy ul. Piaskowa 1. Pozostali sponsorzy: Eurokiosk Sp. z o.o., Cukiernia Piekarnia Koperski, GLUTENEX Sp. z o.o., ROTEX PHU.

Nagroda główna przewidziana jest dla zdobywcy najwyższej liczby punktów. Przyznane zostaną także wyróżnienia, za najwyższą ilość punktów w poszczególnych kategoriach ocenianych przez jury. Finał konkursu oraz wręczenie nagród, w obecności zaproszonych gości, nastąpi 19 marca br. o godz. 12.30 w świetlicy szkolnej Zespołu Szkół Zawodowych nr 2.

Plakat