|
|
Uczniowie szkolnej pracowni gastronomicznej i cukierniczej przy współpracy z Winogradzką Telewizją Kablową rozpoczęli cykl programu kulinarnego Smaki Poznania.
W październikowym odcinku Julia Szewczuga (kl. 3Tc) i Jakub Nowakowski (kl.2Ta) pod czujnym okiem p. Sylwii Sobierajskiej i p. Karola Morawskiego inspirowali widzów do samodzielnego wykonania zupy krem z marchwi z imbirem, papryk faszerowanych mięsem mielonym i ryżem oraz panna cotty dyniowej. Potrawy te są łatwe i szybkie do przygotowania, do ich wykonania wykorzystuje się produkty sezonowe.
View the embedded image gallery online at:
https://www.zsz2.poznan.pl/aktualnosci-2014-2015/207-swieto-zmarlych-3.html?tmpl=component&print=1&page=#sigProId8298492f5d
https://www.zsz2.poznan.pl/aktualnosci-2014-2015/207-swieto-zmarlych-3.html?tmpl=component&print=1&page=#sigProId8298492f5d